Изпълнителният директор на Аякс - Алекс Крус е уволен от

...
 Изпълнителният директор на Аякс - Алекс Крус е уволен от
Коментари Харесай

Аякс уволни изпълнителния си директор заради злоупотреба

 Изпълнителният шеф на Аякс - Алекс Крус е уволен от клуба, поради съмнение, че е употребявал вътрешна информация и е взел участие в търговия с акции на клуба.

От борда обявиха, че Крус е купил повече от 17 хиляди акции на четирикратния клубен първенец на Европа единствено седмица преди плануваното му предопределение да бъде оповестено на 2 август предходната година.

" Външен юридически съвет демонстрира, че той евентуално е взел участие в търговия с вътрешна информация ", се споделя в изказването на борда на Аякс.

Алекс Крус към момента не е коментирал актуалната обстановка. Той към този момент сподели пред нидерландската осведомителна организация АНП, че ще изиска решение от финансовата работа АФМ по отношение на неговите действия.

Отстраняването на Крус е следващият поврат в трагичния сезон за Аякс, в който бяха уволнени техническия шеф и старши треньора единствено в границите на няколко месеца след назначението им. За малко Аякс даже се озова на последно място в класирането в шампионата за първи път в своята история.

В момента грандът от Амстердам заема петата позиция, на 28 точки зад водача ПСВ Айндховен, макар че похарчиха над 100 милиона евро за нови футболисти.

49-годишният Алекс Крус, който преди този момент е бил шеф на АЗ Алкмаар и Гоу Ахед Игълс, стартира публично работа в Аякс на 15 март тази година.
 Ерик Тен Хаг може да поеме Аякс през новия сезон
Ерик Тен Хаг може да поеме Аякс през новия сезон

Спекулациите за уволнявянето на нидерландеца стават от ден на ден

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР